Pazar, Ağustos 16, 2009

Futbol Ligleri ve Yayıncı Kuruluşları



Geçen sene hepimiz NTVspor ekranlarından ayrılamıyorduk. Benim gibi TV'nin ilk kanalını NTVspor olarak ayarlayan çok insan olduğuna eminim. Bunun en büyük sebebi İtalya, İspanya, Arjantin liglerini vermesi değil kaliteli yayıncılık nasıl olabilir, bize fazlasıyla fikir verdiği içindi. E tabii birbirinden güzel İspanya maçları'nı bize izletmesi de ayrı bir keyif olmuştu. Şimdi İtalya Ligi Fox TV'ye geçti her ne kadar Kaka, Ibrahimovic, Aquiliani ve Gokhan İnler'i de sayalım kaybetse de Lig değeri olarak İspanya Ligi'nden çok da aşağı kalır değil. Kaldı ki İspanya Ligi'nde şampiyonu tahmin etme şansı %50 iken İtalya liginde bir tahminde bulunmak çok zor. Bu lig'de İnter ön plana çıkarken İbrahimoviç ve Maxwell'i İspanya'ya yolcu ederken kadrolarına Genoa'dan Diego Milito ve Motta, Bayer Münih'ten Lucio ve tabii en önemli transferleri Barcelona'dan Samuel Eto'yla kadrosunu zenginleştirdi. Açıkçası İbrahimoviç'in bu takımdan ayrılması beni çok mutlu etti. Takımda tek olması hem Inter'in takım oyunu oynamasını engelliyordu hem de göze hoş gelmeyen futbola sebep oluyordu. Bu transfer hem Inter için hem de Ibrahimoviç için çok isabet oldu. Ne Ibrahimovic Barselona'da Inter'deki gibi oynayabilir ne de Inter Ibrahimovic olmadan gecen seneki futbolunu sergileyebilir. Her neyse konumuz bu değildi. Serie A, Fox TV'de yayınlanacak ama Cumhurbaşkanlığı Kupasında Fox TV'nin spor yayıncılığı için bir ön fikir edinmiş olduk. Maalesef hayatımda hiç bu kadar kötü bir yayıncılık gördüğümü hatırlamıyorum. Kaldı ki kalitesizlik konusunda o kadar Türk kanalı varken daha da kalitesizini ithal etmemiz de güzel bir espri oldu bize. Umarım Fox TV, bu yayıncılık anlayışını değiştirir ve göze hoş bir Italya Ligi bizi bekliyor olur.



İspanya Ligi, bu sene İngiltere Ligi'nden sonra takip edilecek olan lig. Real Madrid'in ikinci Los Galacticos döneminde ve Barcelona gibi takımı içeren bir ligi NTVSpor'da izleyecek olmak çok keyif verici.




İngiltere ligi Dsmart'ta. Fransa Ligi, Kanal A'da. Bu arada bence bu sezon çok daha çekişmeli bir Fransa Ligi bizi bekliyor. Kanal A'yı da takip etmenizi öneriyorum.




Almanya Ligi TRT1'de ilk hafta bir iki maç izleyerek TRT'yi tecrübe ettim. Gayet güzel.

Hiç yorum yok: