Salı, Ağustos 18, 2009

Nereden Nereye

Bu hafta 3 maç izleme fırsatım oldu. Galatasaray- Denizlispor, Trabzonspor- Diyarbakırspor ve Fenerbahçe- Sivasspor. Açıkçası Türkiye Liginde bu kadar keyifli karşılaşmaları aynı hafta içinde izlediğimi hatırlamıyorum. Özellikle Fenerbahçe- Sivas mücadelesi tam evlere şenlik. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle bastıran Fenerbahçe, 7 oyuncuyla katı defans yapan Sivas, daha da önemlisi iki tarafın da puanı çok arzulaması; işte bunlar görmek istediğimiz hareketler. Hafta'nın maçının oynandığı Şükrü Saraçoğlu'na bir bakalım.



Denizlispor önünde Fenerbahçe geçen sene oynadığı futboldan pek farklı oynamamıştı. Denizli'nin de lige daha hazır olmamasından dolayı rahatça 3 puana uzandı. Tabii erken gelen golün de rehavete soktuğundan bahsedebiliriz. Bu hafta ise Fenerbahçe, gerçekten maça çok istekli başladı. Bunun en büyük sebebi Daum falan değil, tamam kondisyon açısından büyük artı sağlamış olabilir ama hepimiz dostuz şimdi kandırmayalım birbirimizi. Gerçek sebep oyuncu fazlalığı. Geçen sene Roberto Carlos'un yerine kim oyuna dahil olabilirdi? Wederson da sakattı büyük bir bölümde, hiç kimse peki ya bu sezon; Wederson da oynayabilir o bölgede Uğur Boral'da, Dos Santos da. Aynı şekilde Sol açıkta da 3 tane seçenek var. Selçuk'u düşünelim, geçen sene Deniz, Maldonado, Josico vardı. Bu sene Baroni, Mehmet Topuz, Özer Hurmacı. Transferleri siz de biliyorsunuz. Her mevkide bu durum varken Fenerbahçe futbolcularının maçı boşlaması gibi bir durumdan söz edilemez. Yalnız Galatasaray'da Fenerbahçe'de de doğacak bir sorun var. Bu kadar yıldız oyuncuyu nasıl tasnif edeceksin. Hadi Reijkard rotasyonu seven bir hoca ya Daum gibi 15 oyuncuyla sezonu kapamayı seven bir hocan varsa ne olacak? Artık Daum'un elinde çok koz var. İstediği gibi takımı oluşturabilir. Benim ideal 11'im de her zaman söylerim Alex'e yer yoktur. Savunma yapmayan bir futbolcunun takımda yer almaması gerekir. Ha ne olur 4-4-2 oynarsın Alex'i forvete koyarsın devam edersin, e ne gerek var. Koy Mehmet Topuz'u yine aynı oyununu oyna ve 10 kişi savunma da yap. Ya da takımın 2000'inin Galatasaray'ı olacak, tek futbolcu haricinde koşmayan futbolcun olmayacak. O zaman tamam. Ama böyle bir durum da yok. Selçuk daha çakılı oynuyor. Dos Santos presi sevmeyen bir oyuncu. Kazım savunma nedir bilmiyor. Bu takımla bu hayal gereksiz. Takımını şöyle kurarsan lafım yok. Volkan, geri dortlu; Gokhan, Lugano, Bilica, Dos Santos. Orta dörtlü; Mehmet Topuz, Emre, Baroni, Wederson(Tuncay). İleri ikiliye de Alex ve Guiza'yı koy. Ha o zaman tamam. Ama başka türlü en iyisini hedefleyen Fenerbahçe'de Alex fazlalık. Kaldı ki iyi takımlarla oynanan maçlarda Alex iyi markaj altında kayboluyor.

Özer konusunda da bir şeyler söylemek istiyorum. Umarım korktuğum başıma gelmez ama bir Kemal Aslan vakası daha yaşanabilir.

Diğer maçlarla ilgili de bilahare bir şeyler söyleyeceğim.

Hiç yorum yok: